Hoe werkt het?

Als een echte beurs! De gong gaat, iedereen is gebrand op het vinden van contact en het maken van matches. Maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven spreken elkaar. Het maken van nieuwe contacten met als doel een match te sluiten.

Matches
Bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en gemeente ontmoeten elkaar. De sfeer is informeel en dynamisch. Doel: het maken van een match. Wat de een biedt, is voor de ander zeer gewenst.

De matches hebben betrekking op bijvoorbeeld:

  • Advies over PR, media, marketing & communicatie.
  • Behoefte aan materialen, technische ondersteuning.
  • Advies op juridisch, fiscaal, financieel gebied.
  • Advies op ICT-gebied of behoefte aan ICT-apparatuur.
  • Vrijwilligers/handjes bij een klus of bijvoorbeeld bij een dagje uit organiseren.

Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen. Geld is taboe.

Voorbeelden van matches
Tijdens de Beursvloer ontstaan samenwerkingsverbanden die voor beide partijen winst opleveren. Maatschappelijke organisaties vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten, creativiteit of gewoon handjes om iets voor elkaar te krijgen.

  • Een EHBO-vereniging zoekt een trainingsruimte voor dinsdagavond; een school stelt zijn personeelskantine beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor 2 medewerkers een training Bedrijfshulpverlening.
  • Medewerkers van de afdeling Personeel en Organisatie van een bank trainen jongeren met een licht verstandelijke beperking op sollicitatievaardigheden. In ruil daarvoor verzorgen de jongeren een rap-optreden tijdens het zomerfeest van deze bank.
  • Medewerkers van een accountantskantoor lezen 4 keer per jaar voor op een basisschool. In ruil daarvoor maken de kinderen een originele muurschildering voor de bedrijfskantine.

 

VIDEO Beursvloer 2014:

Meer weten of inspirerende ideeën nodig?
Neem dan contact op met Femke Dotman, Maatschappelijk Intermediair van Stichting Krachtig Krommerijn via telefoon 06-51549905 of mail naar f.dotman@krachtigkrommerijn.nl. Zij helpt u graag verder!