Geslaagde match voor De Barrage – verhaal van vrijwilliger Theo

Interview bij De BarrageSinds november 2015 is Theo vrijwilliger bij Stichting De Barrage in Werkhoven. Als klusjesman en manusje-van-alles. Theo is enorm blij met zijn werk. En De Barrage vindt Theo een aanwinst. Krachtig Krommerijn gaat op een zonnige voorjaarsdag op bezoek bij De Barrage.

 

We treffen Theo klussend in de badkamer. Als we even later zitten met een kopje koffie vertelt Jacco Hoorn, directeur van De Barrage: “De Barrage is een jeugdzorginstelling waar kinderen wonen, komen voor dagbesteding of opvang. Het gaat vaak om kinderen met een licht verstandelijke beperking, met een psychiatrische achtergrond of met autisme. Wat De Barrage bijzonder maakt is het contact met de dieren op het terrein en het buitenleven. We hebben hier alle ruimte voor ze. De begeleiding is intensief. We hebben in totaal 35 betaalde krachten.”

Op het lijf geschreven

Theo is ontzettend blij met zijn vrijwilligersbaan bij De Barrage. Theo: “Ik zat ziek thuis. De muren kwamen op me af. Ik had echt iets nodig wat me een goed gevoel gaf. Ik heb contact gezocht met het Centrum voor Elkaar. Zij schakelden Femke Dotman van Krachtig Krommerijn in voor het vinden van vrijwilligerswerk. Wat ik zo bijzonder vond is dat ze goed naar me luisterende en op zoek ging naar iets wat écht bij me paste. Ze kwam met verschillende opties, waarvan De Barrage er één was. Eerst had ik een gesprek met de vrijwilligerscoördinator van De Barrage en daarna nog een gesprek met Jacco erbij. Het klikte direct. Ik ga hier met ontzettend veel plezier naartoe.”

Klussen voor de lol

IMG_20160419_113058Twee ochtenden per week komt Theo klussen. Van schilderen en het vervangen van lampen tot het verrichten van reparatiewerkzaamheden. “Ik zie inmiddels zelf wat er nodig is. Ik overleg dan even met Jacco en dat gaat heel goed.” Voor Theo is De Barrage meer dan twee ochtenden bezig zijn. Het geeft hem structuur, waardering en zelfvertrouwen. Ook Jacco is enthousiast. “Theo is hier helemaal op z’n plek. En vrijwilligers horen er bij De Barrage echt bij. Ze krijgen net als onze vaste krachten een vakantiepakket, om maar wat te noemen.”

Perfecte match dankzij Krachtig Krommerijn

Jacco geeft aan dat hij blij was met de bemiddelende rol van Femke. “We selecteren onze vrijwilligers net zo zorgvuldig als onze betaalde krachten. Het is belangrijk dat vrijwilligers hier goed passen en dat beide partijen er baat bij hebben. Femke heeft echt goed gekeken wat bij Theo past en daar profiteren we nu allemaal van. Top!”

 

 

Speak Your Mind

*